Uszak, marchew, pokrzywa, kościenica, gwiazdnica, czosnaczek, tasznik, rzeżucha, krwawnik, podagrycznik, ziarnopłon. To tylko listki roślin, których użyłem |
Kluski tlone, to prosta i sycąca potrawa. Prażę mąkę pszenną mieszając drewnianą łopatką a w międzyczasie smażę pokrojony boczek z uszakami na oleju czosnkowym. Mąkę cały czas mieszam tak aby się nie przypaliła aż uzyska brązowy kolor. Dolewam wrzątku tak aby całość się ze sobą zlepiła, następnie boczek z tłuszczem, grzybkami oraz drobno pokrojonymi roślinami z lasu. Sól, pieprz i smacznego.
Smacznego |
Antoś
OdpowiedzUsuńWitam!
Odkryłem bardzo ciekawy opis z 2013 r dotyczący kawy z żołędzi
Mam pytanie czy można zrobić kawę z dębu czerwonego, czy jest tak samo smaczna?
Witam. Tak, można i jest równie smaczna. Co więcej, rzadko ale można trafić na dęba, co rodzi słodkie żołędzie.
OdpowiedzUsuń